Mitä kuuluu, Puruvesi SwimRun?

Tältä sivulta näet Puruvesi SwimRun -tapahtuman tiedotteet

Puruvesi SwimRunin tiedote 15.6.2022

Ravintolavedosta syntynyt luontoliikuntalaji täyttää 20 vuotta – ”Triathlonissakin kesti pitkään, että siitä tuli maijameikäläisten laji”

Ravintolaillan tunnelmissa vuonna 2002 ideoitu swimrun on maailmalla kehittynyt vaativaksi kilpaurheiluksi. Lajia voi kokeilla, jos pystyy uimaan 200 metriä avovesissä, sanoo lajikursseja ohjaava aktiiviharrastaja.

Lue tiedotteemme STT Info -palvelussa.
 

* * * * *


Puruvesi SwimRunin tiedote 21.1.2022

Puruvesi SwimRun 2022: Ilmoittautuminen Suomen kirkkaimpaan swimrun-tapahtumaan on avattu

Ilmoittautuminen Punkaharjulla 18. kesäkuuta järjestettävään Puruvesi SwimRuniin on avattu. Edullisin hintaporras päättyy helmikuun alussa.

Ilmoittautuminen neljättä kertaa järjestettävään Puruvesi SwimRun -tapahtumaan on avattu. Puruvesi SwimRunin tapahtumakeskus on Punkaharjun Hiukkajoella Matkailutila Naaranlahden tiloissa. Uintireitit kulkevat muikuistaan ja kirkkaudestaan tunnetussa Puruvedessä.

Reitit sekoitus uutta ja vanhaa  

Tapahtuman reitit muuttuvat osin aiempien vuosien reiteistä. Uusi reitti noudattelee kuuden kilometrin osalta vanhaa reittiä. Uintiosuudet pysyttelevät mantereen tuntumassa. Uudet juoksuosuudet kulkevat vaihtelevien ja hienojen metsien läpi. Ne ovat edellisvuosiin verrattuna nopeampia edetä.  

Osallistuja voi valita joko 12,3 km pituisen Kuutti-sarjan (uintiosuuksia yhteensä 2,9 km) tai noin 24 km pituisen Norppa-sarjan (uintiosuuksia yhteensä noin 5 km). Norppa-sarjaan voi osallistua yhden henkilön joukkueena tai parisarjassa.

Uutta: Liikuntaeduilla maksu onnistuu

Myös hinnoittelua on uudistettu. Osallistumismaksuun sisältyy maalissa nautittava rantakala-ateria, suomalainen perinneruoka. Rantakalan lisäksi osallistuja voi ostaa runsaan ja kiitosta keränneen maalaisbuffan lisäpalveluna.  

Uutta on myös se, että osallistumisen voi maksaa yleisimmillä liikuntaeduilla.

Ilmoittautumisessa on kolme hintaporrasta. Edullisin hintaporras päättyy helmikuun ensimmäisenä päivänä.    

Miksi reitti muuttuu kesällä 2022? Katso tiedotteemme ruudun alaosassa!

----

Info: Puruvesi SwimRun – Suomen kirkkain SwimRun

 • Ajankohta: 18.6.2022
 • Erityisin erikoisuus ”Suomen kirkkain SwimRun” -tunnuslauseen mukaisesti Puruveden poikkeuksellisen kirkas vesi
 • Helppo logistiikka - kaikki oheispalvelut pysäköinnistä alkaen kätevässä paketissa samassa osoitteessa 
 • Luonnonläheinen reitti idyllisessä maalaismaisemassa
 • Sportin lisäksi muutakin mieleen painuvaa elämystä: perinteistä suomalaista maaseuturomantiikkaa ja paikallista ruokaa perheyrityksen ja talkoolaisten vieraana.     
 • Tapahtuman nettisivut
 • Ilmoittautumissivu, hinnat ja linkki ilmoittautumisjärjestelmään
 • Jos tapahtuma joudutaan viranomaissuosituksiin pohjautuen perumaan koronarajoitteiden takia, osallistumismaksun voi siirtää seuraavan vuoden tapahtumaan tai järjestäjä palauttaa osallistumismaksut vähennettynä 10 euron käsittelymaksulla.
 • Lisätietoja ilmoittautumisesta: puruvesiswimrun@gmail.com ja 0400 350900 

Puruvesi SwimRunin tiedote 23.12.2021

Puruvesi SwimRunin reitti muuttuu ensi kesäkuussa  

Punkaharjun Puruvedellä kolmena vuonna järjestetty Puruvesi SwimRun -tapahtuma uidaan ja juostaan 18. kesäkuuta suurelta osin uudella reitillä. Vuosina 2019-2021 käytetyn reitin osalta odotetaan ensi kesäksi linnustoselvitystä, minkä jälkeen tulevien vuosien reittiä arvioidaan uudelleen. 
 
Vuodesta 2019 lähtien järjestetyn Puruvesi SwimRunin reitti muuttuu osittain uudeksi. Lähtö ja maali ovat edelleen Matkailutila Naaranlahden pihapiirissä.  
 
Reittimuutoksen taustalla on tarve selvittää, onko kesäkuun puolivälissä järjestettävällä tapahtumalla vaikutuksia lintujen pesintärauhaan Puruveden luonnonsuojelualueella, jonka läpi reitti on aiempina vuosina kulkenut.
 
Reittiluvan alueelle myöntävä Metsähallitus sai aiheeseen liittyneen palautteen viime kesän tapahtuman jälkeen.  
 
—Olemme saaneet tiedon, että alueella tulee tehdä linnustoselvitys. Sillä arvioidaan, voivatko alueen luontoarvot vaarantua tähän asti käytetyllä reitillä, sanoo tapahtumaa järjestävän Matkailutila Naaranlahden Janne Hänninen.  
 
—Olemme kuulleet, että Puruveden linnustoselvitystä on ehdotettu tehtäväksi ensi keväällä tai alkukesästä. Ennen elokuun alkua ei vanhalla reitillä ole luvallista tapahtumaa järjestää. Toteutuuko selvitys, siitä meillä ei ole tietoa. Sillä aikaa, kun odotamme selvitystä ja sen tuloksia, muutamme reittiä aiemmasta.   
 
Uusi reitti osin vanhaa, osin uutta
 
Uusi reitti noudattelee kuuden kilometrin osalta vanhaa reittiä. 
 
—Nyt uintiosuudet pysyttelevät mantereen tuntumassa ja patikkaosuudet ovat myös mantereella, Hänninen sanoo. 
 
Muutosten myötä sarjojen pituudet elävät. Aiemmilta vuosilta tutun Cute/Kuutti-sarjan reitti säilyy ennallaan (kokonaismatka 12,3 km, josta uintia 2,9 km). Tapahtuman toisena sarjana on 24 kilometrin pituinen Norppa, jonka voi kulkea parisarjassa tai yksin. 
 
—Juoksuosuuksilla on luvassa ikihonkien huminaa, suurten kuusten kuiskintaa ja komeita koivikoita, hyvin vaihtelevia ja hienoja metsiä. Pidempi reitti on aiempaa nopeampi, maastossa kuljetaan uria, polkuja ja teitä pitkin. Uintiosuuksilla tapahtuman suola on ”Suomen kirkkain SwimRun” -tunnuslauseemme mukaan Puruveden poikkeuksellisen kirkas vesi, Hänninen sanoo.    
 
Linnustoselvitystä toivotaan ensi kesäksi  
 
Kun tieto linnustoselvitystarpeesta ja vanhan reitin käyttökiellosta tuli lokakuun alussa, järjestäjä on etsinyt uutta mallia tapahtuman järjestämiseen ensi kesäksi. 
 
—Haimme erilaisia reittivaihtoehtoja eri puolille Puruvettä. Nyt esiteltävä reitti on saatu sovittua maanomistajien kanssa joustavasti. Kiitos heille jo tässä vaiheessa - kyläyhteisö on tapahtumassa vahvasti mukana ja kyläläiset ylpeitä Puruveden ja maaseutumaiseman vetovoimasta, Hänninen sanoo.  
 
Hänninen toivoo, että linnustoselvitys saadaan tehtyä jo ensi kesänä. 
 
—Lähdimme muutama vuosi sitten rakentamaan tapahtumaa kirkkaiden luonnonvesien ja upean luonnon varaan. Vastuullisen toiminnan kannalta on oleellista löytää konkreettiset raamit tapahtuman kestävälle kehittämiselle ja edistää paikallisten yritysten, paikallisyhteisöjen ja viranomaisten yhteistyötä. Selvityksen odotamme tuovan lisätietoa ja antavan eväitä alueen luontomatkailun kehittämiseen.  
 
INFO: Puruvesi SwimRun 18.6.2022, Punkaharju 

 • Järjestäjä ja tapahtumakeskus: Matkailutila Naaranlahti, Punkaharju
 • Sarja: Kuutti/Cute 12,3 km (2,9 km uintia)
  • Sopii myös ensimmäiseksi tapahtumaksi lajiin tutustuville
 • Sarja: Norppa/Lake seal, Mono ja Duo noin 24 km (5 km uintia)
  • Sarjaan osallistuvilla hyvä olla lajityypillistä suuntautuneisuutta 
 • Ilmoittautuminen: Avataan 20.1.2022 
 • Avaa alla oleva reittikartta pdf-tiedostona.